You are here:

Коварните стрии – вече имаме решение за тях!

Стриите са проблем на над 90% от жените, но също така и на не малък брой мъже. Борбата с тях често е дълга и упорита, а понякога завършва с победа за стриите.

Какво всъщност представляват стриите?

Те се атрофични белези с линеен характер. Получават се при силно разтежение на кожата в следствие на рязко напълняване или отстлабване. Много често стрии се получават по време на бременност при жените, а при мъжете – когато  усилено тренират и рязко качват мускулна маса. Причината за появата на стрии е дефект в еластичността, който най-често е генетично предопределен. Когато еластичните влакна са подложени на разтягане, те се разкъсват. С времето двата края на влакната се отдалечават и се оформя зона без еластични влакна – стрия. Стриите биват два вида – пресни и стари. Пресните стрии често имат розов или лилав цвят, докато старите са бели, хлътнали, с набръчкана основа. Те могат да се появат буквано навсякъде по тялото, но най-често при жените са по корема, паласките и бедната. При мъжете често се появат на корема и в горната част на ръцете, до подмишниците. 

Как можем да се отървем от тях?

Повечето методи повлияват едва 7-9% от пресните стрии, покзват последните проучвания и не дават почти никакъв резултат при стари стрии. Лазерното премахване на стрии е един от най-ефективните методи за тяхното заличаване.

Ние работим с иновативен модел CO2RE лазер, който е първият ни избор за третиране на белези и стрии.

С него се осъществява изпаряване на повърхностните епидермални слоеве и специфично топлинно въздействие в дълбоките структури на кожата в множество колони, като околната кожа остава незасегната. Това води да много по-бързо възстановяване, по-слаба болка и драстично намалява риска от вторични инфекции дори при обработване на по-големи повърхности. Най-важното е, че по пози начин се активира производството на нови и здрави колагенови влакна, които изглаждат релефа на кожата, подобрават и възстановяват нейната структура, плътност и еластичност. Резултатът е заличени стрии.

Какво да очаквам след процедурата?

Непосредствено след процедурата се появяват зачервявания и лек оток, които траят до няколко дни. На следващият ден се образуват кафеникави корички. В този период се избягва употребата на обичайната козметика. Ефектът от процедурата, както и възстановителният период зависят от интензивността на лазерния ресърфисинг.

Лазерният ресърфисинг се използва и за корекция на други несъвършенства по кожата – разширени пори, фини бръчки и т.н.

Как да се грижа за кожата си след процедурата?

Необходимо е да се използват хидратиращи и слънцезащитни кремове, които да овлажняват кожата допълнително. Противопоказно е използването на ексфолианти за период от около 4 седмици, както и излагане на слънце, силен вятър, плуване в солена или хлорирана вода. Забранено е саморъчното отстраняване на образуваните кафеникави корички. За оптимален резултат се препоръчва да бъдат направени няколко процедури, в зависимост вида и броя на стриите.

Кога е най-подходящият период за извършване на процедурата?

Зимата е най-подходящия сезон за извършване на тези процедури. Лятото не е подходящи заради повишенета фоточувствителност на кожата по време на процедурата и риска от пигментации.

Запишете си час за безплатна консултация при нас!