ТЕРАПИЯ С ЕНДОСФЕРА

е апаратна процедура, при която с приятна компресираща микровибрация, без никаква болка, целулитът се стопява, мускулният тонус се подобрява, а обиколката в сантиметри на  бедра и задни части – намалява.

компресираща микровибрация

Възприемането на целулита варира сред хората, търсещи лечение. Понастоящем има всеобхватно разбиране, че приблизително 29 различни фактора допринасят за развитието на текстурата на кожата с трапчинки, обикновено наричана “портокалова кора”. Тези фактори са по същество прояви на промени, настъпващи в кожата и подкожната тъкан и могат да бъдат категоризирани в шест основни групи

1. Липоедем: увеличаване на подкожната мастна
тъкан и на свободната вода;
2. Липо-лимфоедем: увеличаване на подкожната мастна
тъкан и на количеството лимфна течност

3. Фиброзен целулит: фибросклероза на съединителните влакна;
4. Липодистрофия: интерстициална и мастна промяна;
5. Локализирана мастна тъкан: увеличаване на локализираната мастна тъкан.

6.Фалшив целулит: увисване на кожата с фиброза.

Методът Endosphères Therapy може да въздейства върху  всяка една  от следните модификации, като първо възстановява физиологични съдови и тъканни условия и впоследствие локално ремоделира.

Принцип на работа на Ендосфера

Терапията Endosphères се основава на принципа на компресивна микровибрация, която чрез предаване на нискочестотни вибрации в диапазона между 39 и 355 Hz може да генерира пулсиращо  ритмично въздействие върху тъканите. Наконечникът съдържа цилиндър, който се върти около себе си, в който са инсталирани 55 антиалергични силиконови сфери, разположени в модел, подобен на пчелна пита, със специфична плътност и диаметър.
Посоката на въртене и използваният натиск гарантират, че микрокомпресията се предава на тъканите.

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ?

Ефект на оформяне

Синергията между механичните трептения и нискочестотните вибрации води до ремоделиране на силуета чрез причиняване на микрокомпресия на мастните агрегати и разрушаване на фиброзните прегради, което води до тяхното намаляване.
Подлежащите мускулни слоеве активно се съпротивляват, като по този начин засилват активността и я карат да стане склерозирана.
По този начин е възможно да се обхванат и
най-упоритите 24 вида целулит и най-критичните ситуации, като например измененията на мастната тъкан на гърдите
или бедрата.

Дрениращ ефект

Отокът е резултат от дисбаланс между притока на течности и тяхното извеждане, вследствие на което водата се натрупва в интерстициалните пространства на организма.

 С характерното движение на сферите в посока, обратна на тази на накрайника, и специфичното прилагане на лечението съгласно научните протоколи на Endosphères Therapy ни позволяват да
засилим дейността на лимфната система, извеждайки  на излишната течност от междуклетъчното пространство, като я насочва към капилярните съдове.

Васкуларно действие

Балансът между хидростатичното налягане и онкотичното налягане обикновено позволява изтичането на течностите и хранителните вещества от артериалната страна и повторното навлизане на течностите и катаболитите във венозната страна. Подобрява кръвообращението и храненето на тъканите.

МУСКУЛНО ДЕЙСТВИЕ

Нормализира тонуса на мускулите, успокоява пренапрегната мускулатура и крампите и тонизира хипоактивните влакна, което води до заглаждане на тъканта.

Обикновено за хармоничното разпределение на женските извивки е необходимо състояние на физиологично, метаболитно и циркулаторно равновесие на различните слоеве на кожата (дермата и епидермиса на подкожния паникулус адипозус и дълбока, стегната и тонизирана мускулна основа.Механични трептения (вибрации) с определена амплитуда и честота могат да въздействат върху мускулите и
сухожилията в отпуснато или разтегнато състояние.

ОБЕЗБОЛЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ

Благодарение на дрениращия ефект на терапията с Endospheres, лимфната система бързо разорбира токсичните и възпалителни вещества, което гарантира бързото премахване на възпалението и болката

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

След завършване на курс с Endospheres може да се очаква подобрение на тонуса на кожата, намаляване на целулита и по-плътни и по-издръжливи тъкани.

Терапиите с Endospheres са подходящи за хора, които търсят подобряване на тонуса на кожата, намаляване на целулита, подобряване на контурите на тялото и общо укрепване на тъканите.

За постигане на желаните резултати обикновено се препоръчват 12 сесии с Endospheres, в зависимост от индивидуалните нужди и целите на пациента.

Обикновено се препоръчва провеждане на сесии с endospheres 1-2 пъти седмично, в зависимост от индивидуалните нужди и целите на пациента.

Странични ефекти при терапия с Endospheres са рядки, но може да включват леко зачервяване на кожата или чувствителност на обработените зони.