Радиочестотен лифтинг за лице и тяло

РАДИОЧЕСТОТЕН ЛИФТИНГ

Неинвазивна радиочестотна терапия с контролирана температура, която ефективно намалява мастната тъкан, свежда до минимум целулита, стяга кожата и изглажда бръчките. За разлика от останалите процедури за тяло, терапията с NuEra Tight може да бъде персонализирана специално за твоето тяло, като всеки от кожните слоеве се третира с подходящите настройки според дебелината на кожата, хидратацията, възрастта и отпуснатостта.

Технология

Използвайки 5 различни радиочестоти, технологията FocalRF е в състояние да прецени точно дълбочината на проникване на енергия чрез селективно нагряване на определени слоеве на кожата и тъканите. Неговата несравнима ефективност е резултат от използването на 250 W монополярна и биполярна радиочестота. С обхват от 5 честоти – 470 kHz, 1 MHz, 2 MHz, 4 MHz, 6 MHz – това устройство предлага гъвкавост за прилагане на терапия на различна дълбочина и с различни профили на нагряване. Колкото по-дълбоко е желаното проникване, толкова по-ниска е използваната честота. FocalRF дава възможност за лечение на различни профили на тъкани в различни области на тялото, като се грижи за широк спектър от показания и го прави подходящ за по-широк кръг от лица, търсещи терапевтични решения.

ВИДОВЕ ПРОЦЕДУРИ

Стягане на кожата

NuEra Tight работи с мощна биполярна радиочестота за лице, която стимулира колагена и подобрява признаците на стареещата кожа, изглажда бръчките. Технологията FocalRF, с която работи апаратът NuEra Tight, насочва проникването на енергия към слой в дермата, който сме избрали да третираме като генерира контролирано количество енергия. Тя се трансформира в топлина и стимулира фибробластите в кожата да произвеждат нов колаген. Резултатът е видимо изгладена и подмладена кожа.

Намаляване на бръчките

С високи честоти и прецизен контрол на температурата, NuEra Tight е в състояние да стимулира активността на фибробластите и да подобри притока на кръв, създавайки незабавен изглаждащ ефект. Най-хубавото е, че ефектът се задържа във времето и дори се разгръща с течение на времето. Механизмът на работа на NuEra Tight генерира производство на нов колаген.

Намаляване на мазнините

Истински персонализираното преживяване за контуриране на тялото започва с технологията FocalRF, която третира подкожните мазнини във всяка област на тялото лесно и ефективно. Процедурата може да бъде изцяло персонализирана, защото твоят терапевт може свободно да избира. Той може да подбере правилната за теб и твоето тяло енергия – от 6 MHz за стягане на кожата на повърхността до 470kHz за по-дълбоко нагряване и унищожаване на целулита и мастните клетки.

Намаляване на целулита

Апаратът NuEra Tight прилага множество радиочестоти, два режима на лечение и ефективен механичен масаж за манипулиране на съединителната тъкан, за ремоделиране на целулита и подобряване на външния вид на неравности и изпъкналости по кожата на тялото.

Често задавани въпроси 

Тази неинвазивна терапия осигурява естествено изглеждащи резултати, които се запазват по-дълго, а усещането е както при приятен масаж с горещи камъни. След терапията е нормално временно да се наблюдава лек оток или зачервяване. Някои пациенти забелязват подобрение още след първата процедура. Необходими са 4 и повече процедури за постигане на оптимален ефект. Броят на процедурите е строго индивидуален. След първото си посещение при опитен терапевт, който работи с NuEra Tight, той ще изготви за теб индивидуален протокол за работа. Терапията ще е съобразена с твоята анатомия, възраст, хидратация на кожата, отпуснатост, ниво на мазнини, степен на целулит и много други фактори.

Терапията с NuEra Tight е подходяща за повечето хора и всеки тип кожа. Терапията не е подходяща при бременност, активна инфекция или чувствителност към топлина. По време на терапията трябва да се избягват порязвания, пиърсинг или татуировки. Винаги първо се консултирай с твоя терапевт, особено ако имаш метален имплант, например пейсмейкър, или наскоро са ти поставени инжекционни филъри.Апаратът е предназначен да осигурява нагряване с цел повишаване на температурата на тъканите при определени медицински състояния като лечение на едематозна фибросклеротична паникулопатия, кожна атрофия и еластоза, недостатъчност на микроциркулацията и венозна недостатъчност, и хиперплазия и хипертрофия на адипоцитите.

Процедурата е напълно безболезнена и безопасна. Повечето пациенти споделят, че усещат затопляне в третираната зона по време на процедурата, подобно на масаж с горещи камъни.Процедурата е доказала своята безопасност в множество клинични изпитания и през годините е прилагана в различни краища на света. NuEra Tight  е производство на Lumenis – производител на медицинска апаратура в различни сфери на медицината – офталмология, хирургията и дерматология. Lumenis е фирма с дългогодишна история и доказани резултати. Тя е основана от гениални учени, които изобретяват лазерите в медицината.

Най-честите незабавни реакции към радиочестотната терапия са еритем и оток, които могат да възникнат веднага след терапията и обикновено отзвучават в рамките на няколко дни. Преходните промени в пигментацията на кожата могат да отзвучат в рамките на няколко месеца, но могат да продължат и по-дълго. Могат да се наблюдават и следните усложнения и нежелани ефекти:
– Умерено усещане за парене по време на терапията или след терапията;
– Изгаряния;
– Образуване на корички и мехури в третираната зона;
– Пурпура, ограничена до зоната на експозиция;
– Инфекция на третираната зона;
– По време на терапията или след нея може да се появи умерена болка;
– Възможно е да се образуват белези, но това се случва рядко;
– Възможно е да има временна дизестезия, но това се случва рядко;
– Възможна е преходна тригеминална невралгия.

Терапията не е подходяща при:
– Прием на лекарства, които повишават чувствителността на кожата към топлина;
– Прием на лекарства, които променят метаболизма на кожата;
– Рак или преканцерозни лезии областта, където ще се прилага терапията;
– Херпес симплекс в областта, където ще се прилага терапията;
– Риск от образуване на келоиди (само при терапия на кожна атрофия);
– Бременност (на пациента);
– Пациенти с пейсмейкър;
– Значими съпътстващи кожни заболявания или възпалителни заболявания на кожата;
– Активен херпес, открити разкъсвания или ожулвания;
– Хронични или кожни вирусни, гъбични или бактериални заболявания;
– Антикоагулантна терапия;
– Активни локални или системни инфекции;
– Всяко заболяване, при което повишаването на температурата е противопоказано;
– Педиатрични пациенти, освен ако няма други медицински показания.