ХИАЛУРOНОВИ ФИЛЪРИ ЗА ОБЕМ И ПОДМЛАДЯВАНЕ

Хиалуроновите филъри са широко разпространен метод за корекции на лицето и гърба на дланите. Могат да се поставят за уголемяване на устни, скули, брадичка, да запълват назолабиални , гневни, марионетни бръчки, слъзен канал и за корекция на челюст, нос. Резултатите са видими веднага и това ги прави толкова популярни и желани процедури. Използват се филъри с различно молекулно тегло , плътност и омрежване. След консултация с лекар се взема решение за вида филър и количеството, което ще се използва, за най-естетичен вид. Безвредни са, защото се абсорбират от тялото след време.

Хиалуроновата Киселина?

Хиалуроновата киселина, естествено срещащо се вещество в тялото, притежава забележителни свойства за хидратиране на кожата и възстановяване на обема в областите, където тъканта е намаляла. Хиалуроновата киселина има уникалната способност да привлича и задържа вода, с тегло, което превъзхожда нейното собствено почти хиляда пъти. В резултат на това ефективно придава обем и плътност, поддържа оптимален баланс на влага в кожата, повишава еластичността и забавя процеса на стареене. Стабилизираната форма на хиалуронова киселина, се използва широко в инжекционни дермални пълнители за нехирургични естетични корекции, свързани със загуба на тъкан. Този популярен и напълно резорбируем материал се използва успешно от специалисти от години. Хиалуроновата киселина, получена чрез биотехнологии, се отличава с изключителна чистота и отлична съвместимост с човешкото тяло.

Различия на филърите с хиалуронова киселина

основното разграничение между дермалните филъри се крие в концентрацията и нивото на омрежване на хиалуроновата киселина във всяка единица от продукта. Концепцията е ясна: по-високата концентрация на хиалуронова киселина и по-голямата степен на омрежване водят до по-здрав и дълготраен краен продукт.

Дермални филъри с хиалуронова киселина в Diona Pro

Често задавани въпроси

Процесът на инжектиране на дермални филъри с хиалуронова киселина заедно с консултацията преди процедурата е м/у 45-60 минути.

След завършване на процедурата по поставяне на  дермален филър с хиалуронова киселина, се наблюдават незабавен ефект. Докато крайният резултат продължава да се развива в продължение на приблизително две седмици.

Със сигурност не! Дермалните филъри с хиалуронова киселина могат удобно да се прилагат по време на обедната ви почивка, което ви позволява безпроблемно да възобновите работния си ден без никакви прекъсвания.
 

Продължителността на ефекта от прилагането на дермални филъри, съдържащи хиалуронова киселина, варира от човек на човек. Влияе се от множество фактори, включително възраст, място на инжектиране и количество, състояние на кожата, начин на живот и цялостно здраве. Въпреки това, обикновено ефектите продължават между 10 и 18 месеца.

Всяко нарушаване цялостта на кожата предизвиква болка или дискомфорт. Голяма част от продуктите съдържат и малък процент лидокаин, за подобряване на комфорта и облекчаване на болката при инжектиране 

Натъртванията са неизбежен и нормален страничен ефект на инжекционните процедури, които се получават след хода на иглата или канюлата под кожата или при нараняване на кръвоносен съд.
Добър практичен съвет е, в дните преди процедурата, да не приемате лекарства или добавки, които биха могли да увеличат риска от кървене – например аспирин, ибупрофен, рибено масло, Гинко билоба, жълт кантарион. Препоръчително е да се избягват топлинни и спа процедури.
Подуването и отока, се дължат както на микротравмите на меките тъкани, причинени от иглата или канюлата, така и на факта, че някои филъри са по-хидрофилни. Успокоителното в този случай е, че до седмица след манипулацията този страничен ефект отшумява.