ЛАЗЕРНО ПЛОДМЛАДЯВАНЕ

Качеството на кожата, изглаждане на бръчките, подобряване на еластичността, подмладеният външен вид може да се постигне с лазерно подмладяване. При нас в Diona Pro за постигане на максимални резултати сме осигурили топ апарати за лазерно подмладяване: CO2 фракционен лазерVBeam Perfecta PDL лазер и Nd:YAG лазер.

Лазерно подмладяване с VBeam Perfecta PDL лазер

Терапия с V-Beam Perfecta на Candela Medical работи със специална дължина на вълната (595 nm), която засяга дори най-малките видими кръвоносни съдове под кожата. Капилярите се нагряват и разрушават, а кожата става чиста и гладка. Другият ефективен механизъм се дължи на топлината, която се доставя в дермата, причиняваща микротравма, активираща фибробластната активност и продукцията на колаген.

Previous slide
Next slide

Лазерно подмладяване с ND:YAG лазер

Неаблативният лазерен лифтинг с Nd:YAG лазер на Candela Medical (без изгаряне на кожата) е методика за стягане и неоперативен „лифтинг“ на кожата.При която активирането на регенериращите процеси се постига посредством лазерна светлина с висок интензитет. Въздействие на тази технология предизвиква контролирано загряване в дермата на дълбочина около 3-4 мм, което води до отделяне на специфични белтъчини, наречени „Heat Shock Proteins“. От своя страна те стимулират дермалните фибробласти към производството на повече и нови колагенни и еластични влакна, които обновяват кожата.

Лазерно подмладяване с CO2 фракционен лазер

Терапията с фракционен СО2 лазер на Candela Medical е не просто  освежаване, а цялостно и видимо подмладяване, Процедурата е напълно индивидуална и на практика може да реши всеки кожен проблем. Постига страхотни резултати при изглаждане на текстурата на кожата,  слънчевите пигментации и следите на времето, изглаждането на бръчките и фините линии, както и премахването на белезите. Процедурата е известна също като лазерен пилинг или лазерен ресърфейсинг.

Процедурите са с различен интензитет в зависимост от резултата, който очаквате.

CO2RE има множество режими на работа, като всеки от тях може да бъде индивидуализиран максимално, за да постигане на  оптимален резултат. 

CO2RE - Терапии за подмладяване - DIONA PRO

РЕЖИМ “DEEP”-ДЪЛБОК ФРАКСЕЛЕН ЛАЗЕРЕН ПИЛИНГ

е една от най-успешните алтернативи за стягане на кожата и неоперативен „лифтинг”. Лазерният лъч прониква изключително дълбоко в кожата, стимулирайки клетките да произвеждат нов, млад колаген. Освен за подмладяване на тъканите, се използва и за лечение на белези след операции, и др..

РЕЖИМ “FUSION”- ФРАКСЕЛЕН ПИЛИНГ

„Фюжън” е фракселен пилинг, който въздейства едновременно на всички нива на кожата – от повърхностно до много дълбоко. Това е изключително ефективна терапия, както при изразено остаряване на кожата с дълбоки бръчки, възрастови петна и отпускане, така и при белези, белези от акне и  други подобни състояния. С помощта на този режим повлияваме и бели (стари) стрии

РЕЖИМ “LIGHT”-ЛЕК ФРАКСЕЛЕН ПИЛИНГ

е подходящ при пациенти, които търсят „освежаване” на кожата, намаляване на повърхностните пигментации..

РЕЖИМ “MID”- СРЕДНО ДЪЛБОК ФРАКСЕЛЕН ПИЛИНГ

използваме, когато искаме да загладим и леко да стегнем кожата при лечение на разширени пори, леки до умерени белези след акне. За терапия на дискретна до изразена дерматохелиоза (предизвикано от слънцето стареене на кожата) по лице, шия, деколте, длани, тяло и крайници.За лечение на по-дълбоки пигментации и някои предракови изменения по кожата (червени или кафяви старчески петна). Този режим използваме и когато искаме да загладим бръчките около очите и успоредно с това да стегнем кожата на клепачите, и да намалим увисването им – „неоперативна блефаропластика”

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Идеалните кандидати за процедурата с CO2RE лазер са всички хора, които имат слънчеви пигментации, бръчки и фини линии, неравности по кожата (белези от акне) или промяна в текстурата и цвета на кожата, отпусната кожа. Идеална е за всеки, който иска да има по-младежка кожа без да се подлага на процедури с дълъг и тежък възстановителен период.

По време на процедурата пациентът може да чувства някакъв дискомфорт, но анестезията, която се поставя преди процедурата елиминира всякаква болка.

Да. Предварителната консултация с дерматолог и изясняването на всички обстоятелства около твоя проблем ще минимизира възможността от нежелани ефекти.

Възстановителният период е в рамките на 5–10 дни. Продължителността му се определя от дълбочината на работа и големината на третираната зона. Няколко дни след манипулацията лицето е зачервено, с различно изразен оток и покрито от кафеникава кора. Изписват се специални антибиотични и епителизиращи кремове, които трябва да ползвате по установените от вашия лекар ред и последователност. 

Необходимо е да се използват хидратиращи и слънцезащитни {SPF50+}кремове, които да овлажняват кожата допълнително. Противопоказно е използването на ексфолианти за период от около 4 седмици, както и излагане на слънце, силен вятър, плуване в солена или хлорирана вода. Забранено е саморъчното отстраняване на образуваните кафеникави корички. Препоръчително е контролен преглед след един месец.
За оптимален резултат се препоръчва да бъдат направени няколко процедури

Първите забележими резултати ще видите след около 2 седмици. Кожата е по-стегната и гладка, с равномерен тен. Подобрението продължава в следващите 3-6 месеца, тъй като се синтезира нов колаген. За траен ефект е препоръчителен курс от няколко процедури. Дълготрайността на резултатът е сравним с тази след хирургична намеса за подмладяване и опъване на кожата. Въпреки това има няколко фактора, които определят колко дълготраен ще е резултатът, а именно: здравословното Ви състояние, възрастта , грижата за кожата , която се полага след процедурата.

Един терапевтичен курс изисква от 1 до 3 в зависимост от проблема. За да се получи максималното стягане и заглаждане, е необходимо да минат между 3 и 6 месеца. Както при всички терапии, разчитащи на стимулация на собствените фибробласти, максимални резултати се постигат при хора в добро общо здравословно състояние. Пушенето, стресът, недоспиването, излагането на слънце и солариум, неразумното хранене, напредналата възраст и някои заболявания намаляват ефекта от терапията.

По лицето и откритите части на тялото процедурите се извършват само през зимния период, поради повишена фоточувствителност на кожата след манипулация, с цел избягване на пигментации на третираната зона.

СЛЕД ПРЕГЛЕД И КОНСУЛТАЦИЯ С НАШИТЕ ЛЕКАРИ, СЕ ОПРЕДЕЛЯ НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ЛАЗЕРНА ТЕРАПИЯ!