Лазерна епилация без аналог
Gentle max pro| CANDELA MEDICAL

И мъжете, и жените се сблъскват с проблема с прекомерното или нежелано окосмяване. Много хора са опитвали различни подходи за справяне с този проблем, като бръснене, кола маска, електролиза и използване на непрофесионални епилатори с флаш лампи, но тези методи са се оказали неефективни и не са дълготрайни.

Лазерната епилация

Безспорната ефикасност на лазерната епилация е добре установен факт. Този метод превъзхожда всички останали, като предоставя медицинско потвърдено трайно решение за елиминиране на нежеланото окосмяване. Освен това предлага по-бързо, по-малко болезнено и по-удобно изживяване. Видими резултати се наблюдават само след една сесия, а след още няколко проблемът остава в миналото. В резултат на това кожата става красиво гладка и мека.

Какво представлява лазерната епилация?

Лазерната епилация работи на принципа на “селективна фототермолиза”, която използва усъвършенствана лазерна технология за излъчване на високоенергийна светлина. Тази светлина се концентрира във фокусиран, кохерентен лъч с определена дължина на вълната, гарантирайки, че частиците се движат в една единствена посока. Въздействието на тази концентрирана светлина се измерва точно, поддържайки постоянно излъчване на енергия. Чрез насочване към пигмента меланин в космения фоликул, а не към околната тъкан, енергията на лазера се концентрира върху желаната област. Тази енергия ефективно унищожава фоликула чрез термични средства. 

Видове лазери за лазерна епилация

Когато става въпрос за лазерна епилация, изключително важно е да изберете подходящия лазер от реномирани производители. Това е от първостепенно значение за постигане на оптимални резултати. Предлагат се различни лазерни системи, всяка от които излъчва светлина с определена дължина на вълната и продължителност на импулса, за да се насочи към меланина в космените фоликули. Прецизността и ефективността на процедурата до голяма степен зависят от конкретната дължина на вълната и продължителността на използвания импулс.

Смятан за “тежката артилерия” на лазерната епилация, александритният лазер предлага най-малко необходими процедури и впечатляващ краен резултат до 97% редуциране на космите. Този лазер е уникален със способността си да третира ефективно дори светли, фини и тънки косми. Подходящ е за всички типове кожа, с изключение на тъмна кожа с тен (фототип 1-4). Със своята специфична дължина на вълната от 755 nm, която се абсорбира силно от меланина на косата, александритният лазер постига изключителни резултати при по-ниски енергийни нива, което прави процедурите практически безболезнени.

Стабилната енергия, излъчвана от Nd:Yag, съответства на инфрачервената област на светлинния спектър. Този лазер има предимството, че може да прави разлика между нивата на меланин в косъма и кожата, което го прави подходящ за всички типове кожа, с изключение на фините и тънки косми. Освен това Nd:Yag е ефективен при третиране на по-тъмни тонове на кожата (фототипове 5 и 6). Обикновено се използва за лазерна епилация, когато александритният лазер не може да се насочи към желаната зона, особено при хора с най-тъмна кожа – V и VI фототип. Важно е обаче да се отбележи, че този лазер може да причини по-високо ниво на дискомфорт по време на процедурата, което може да се счита за недостатък.

Диодният лазер се отличава от другите лазери поради уникалния си състав от диоди или полупроводници, които генерират светлината на лазера. Тази конкретна лазерна система е пригодена за широка потребителска употреба, предимно в центрове за красота. Трябва да се отбележи, че тези лазерни системи имат по-ниска мощност и не изискват медицинско обучение за оператора, което гарантира високо ниво на безопасност по време на процедурите. Диодните лазери са подходящи за всички типове кожа, вариращи от тип 1 до 6. Те са отлични при третиране на груби и дебели косми, често се използват за първоначални сесии за лазерна епилация, но са по-малко ефективни за деликатни зони на лицето и фини, тънки косми.

Gentle Max Pro

комбинират Александритен и Nd:YAG лазер

Gentle lase Pro

Александритен лазер

Подготовка преди лазерна епилация

Космите не трябва да са отскубвани поне 2 седмици на лицето и поне 3 седмици на тялото. Могат да се бръснат или подстригват с тример (това препоръчваме ние). Не излагайте на слънце зоната, която ще бъде третирана 2 седмици преди процедурата. Не посещавайте солариум 2 седмици процедурата. Не използвайте кола маска 4-6 седмици преди и след процедурата. Ако имате силен тен изчакайте кожата Ви да изсветлее..За да се отстрани трайно окосмяването е необходимо да се проведе курс от няколко сесии. Още след първата процедура трябва да се наблюдава падане на космите.

Как протича процедурата

Процедурата е безболезнена при повечето пациенти, въпреки че някои чувстват лек дискомфорт, затопляне и силно боцкане. Не трябва да се усеща болка или парене. Повечето усещат студено от охлаждащата система и леко боцкане.Продължителността на процедурата зависи дали добре сте се подготвили за нея и големината на зоната.

На подмишници 5-10 минути, цели крака 40-50 минути.

Стандарт за ефективни резултати

Стандартът за ефективна и безопасна процедура е около 80 % от всички косми в анагенна фаза да паднат. Когато започне новият растеж е време за следваща процедура.

На лицето са необходими повече процедури, защото така сме устроени. Там имаме най-много космени фоликули на квадратен сантиметър и с най-бързо настъпваща анагенна фаза.           Препоръчителните интервали между сесиите са 30-40 дни, а броят на сесиите между 6 и 12.

Космите по торса са на различна дълбочина и с различна структура, обикновено са по-дебели и тъмни. Те се обработват на всеки 45-60 дни и броят на сесиите е между 6-10.

На краката фазите са на 60-90 дни и броят на процедурите е 6-8.

Целта на лазерната епилация е да достигнете до 1-2 поддържащи процедури годишно.

Броят на сеансите е индивидуален и зависи от зоната, дебелината, цвета на косъма и кожата, хормоналния баланс и специфичните нужди на всеки пациент.

Противопоказания

  • Бременност и кърмене
  • Херпесна инфекция
  • Използване на фотосенсибилизиращи лекарства
  • Провеждано лъчелечение в третираната зона
  • Епилепсия
  • Витилиго
  • Открити рани, инфекции

след процедурата

Може да имате зачервяване и повишена чувствителност до 24 часа след процедурата. Част от космите изчезват по време на процедурата, а останалите падат до 3-та седмица. Избягвайте гореща вода и мажете няколкократно с продукти с Пантенол, алое вера или други силно хидратиращи продукти.

Използвайте фотозащитен крем с максимален фактор на защита (SPF 50+) .

Избягвайте 2 седмици излагането на слънце, използването на солариум, автобронзиращи продукти, избелващи, пилинг продукти, киселини, медикаменти, които повишават фоточувствителността 

Комуникация клиент/терапевт

Ролята на терапевта, обратната връзка (какво, как, кога са паднали космите, колко пъти сте ги бръснали или подстригвали между процедурите), апарата, спазването на графика- всичко е много важно.

Лазерната епилация е медицинска процедура, която се извършва от обучен и опитен медицински специалист при използване на Александрит и Nd:YAG лазери. В Диона Про процедурите по лазерна епилация се извършват само от медицински персонал.