You are here:

Какво се случва с кожата ни през есента?

Какво се случва с кожата ни през есента?

Лятното слънце, потенето, потапянето в солена вода. Това са само част от факторите през лятото, които създават „стрес“ на нашата кожа. Затова есента е много подходящ предиод да се погрижим за нея като я хидратираме и обоготим с полезни вещества, така че да върнем предишния й здрав и сияен вид.

Пигментациите, сухотата и нови фини линии и бръчки са „следите“ по кожата ни, които лятото оставя за дълго време. Как да се преборим с тези проблеми? Вероятно този въпрос си задават много от вас. Ние даваме отговорите.

Ако страдате от дехидратирана, опъната и суха кожа…

За поддържане на сухата и дехидратирана кожа е много важен избора на козметични средства за основна грижа за кожата. Трябва да се вземе мек и недразнещ почистващ продукт, по-богат крем за цялото лице и крем за околоочната област. В този сезон могат да се добавят допълнителни хидратиращи процедури. Почитателите на неинвазивните средства за поддържане на кожата могат да се доверят на Hydrafacial 2.0 – процедура за допълнителна хидратация, резултатът от която е видим веднага. За дамите, които не се притесняват да се подложат на инжекционни процедури е удачно да планират серия от хидратиращи мезотерапии или мезолифтинг. Така в 3 поредни месеца кожата добива нова свежест, става по-плътна и видимо по-хидратирана. Допълнително предимство от тези сесии е подобрената възможност на кожата на лицето да поема хидратиращите продукти.

За кожа с повехнал тен, фини линии и бръчки

Есента и зимата са сезоните, които са най-удачни за активна терапия на кожата. Тогава слънцето е по-слабо и можем да си позволим прилагането на по-активни средства като част от системната грижа. Това е и времето за различни процедури. Например, освежаващи леки пилинги. Hydrafacial 2.0 е тепария, при която се използват леки пилинги със салицилова и гликовола киселини с концентрации от 7.5%, 15% и 30%. Пилингите помагат за премахване на горния рогов слой на кожата, което дава път за израстване на нова, млада тъкан. След серия от 3-6 процедури с Hydrafacial 2.0 кожата става видимо по-гладка, нежна и с равномерен тен.  Нещо повече Hydrafacial 2.0 съдържа хидратиращи съставки като хиалуронова киселина, както и витамини A,Е,С, които помагат за възстовяването и дълбокото овлажняване на кожата. Билковите екстракти от конски кестен, алое, мечо грозде, арника пък дават полезна „храна“ на кожата, така че тя по-дълго да бъде здрава и със сияен тен. Ефектът от тераптията е най-добре да се поддържа вкъщи с хирдратиращи кремове и серуми от сериите на Hydrafacial 2.0, препоръчват нашите специалисти.

Подходящи процедури за кожата в есенно-зимния сезон са и фракицонираните терпаии с CO2RE лазер. Тези процедура свиват разширените пори и намаляват видимите фини линии и бръчки.

Ако не можете да прецените коя е най-подходящата терапия за вас, запишете си час за безплатна консултация с наш специалист.