You are here:

Ендосфера Терапия: Революция в Естетичната Медицина и Борбата с Целулита

Ендосфера терапия е новаторски подход в естетичната медицина, който привлича все повече внимание поради своята ефикасност и неинвазивен характер. Този метод се основава на компресираща микровибрация,, която цели да подобри кръвообращението, да стимулира лимфната система и да намали целулита.

 Какво е Ендосферна Терапия?
Терапията Endosphères се основава на принципа на компресивна микровибрация, която чрез предаване на нискочестотни вибрации в диапазона между 39 и 355 Hz може да генерира пулсиращо  ритмично въздействие върху тъканите. С 55 ротационни антиалергични силиконови сфери, терапията предизвиква дълбок механичен стимул, който действа върху повърхността и дълбоките слоеве на кожата, мускулите и васкуларната система. Клинични изследвания на Ендосферната терапия.
Клиничните изследвания показват, че Ендосферната терапия помага за подобряване на микроциркулацията и оптимизиране на кислородното снабдяване на тъканите. Това се случва чрез механична стимулация на капилярите и вените, която води до подобряване на кръвния и лимфния поток. Ефектът е намаление на задържането на течности, редуциране на ототоци и подобряване на целулитните зони.

Приложения на Ендосферната терапия.
Терапията намира приложение в редица области, включително при лечение на целулит, подобряване на еластичността на кожата, поддържане на мускулни спазми и болки, както и в уелнес и анти-ейджинг програми. Освен това, методът е подходящ за подобряване на общия тонус на кожата и тъканите.

Практически аспекти.
Процедурите са бързи и безболезнени, като винаги се изисква серия от сесии за постигане на желаните резултати.

Предимства и Недостатъци.
Ендосферната терапия е предпочитана заради неинвазивността и липсата на възстановителен период, но резултатите могат да се променят и могат да са необходими поддържащи сесии.