You are here:

Diona Pro спечели европейско признание за качество

Честито! Diona Pro е вече Candela Center of Excellence. Това означава европейско, а и световно признание за качество. Защо и по какви критерии Ви избраха?

–        Няколко са критериите. Високите резултатите сред нашите пациенти и квалификацията на нашите медицински лица и лекари. Накрая, но не на последно място са апаратите,  с които разполагаме – двата Златни стандарта, на марката Candela Medical. Това са Gentle Lase Pro за епилация и пигментни лезии, както и VBeam за васкуларни лезии. Имаме още един техен лазер – CO2RE. Той е буквално с неограничени възможности. Може да третира всички доброкачествени образувания. Могат и леки операции да се правят с него. Нашият лазер е оборудван с приставка за женско интимно здраве. Имаме също VelaShape III – много комфортна и приятна процедура. За дамите предимно го използваме за редуциране на целулит ,а при господата за мастни натрупвания в съчетание с криолиполиза. Бърза процедура. Кратки сесии. Отлични резултати.

–        Как се промени самочувствието Ви след това отличие?

–        Да бъдеш Candela Center of Excellence е много високо отличие и щом научихме, че сме избрани сред стотици други кандидати от Източна Европа много се развълнувахме. В света има само още 27 такива центъра, като България е четвъртата страна в Европа, в която има такива центрове. За нас е гордост, а за клиентите е интересен факт. Те виждат, че ние не сме като другите центрове, че сме различни и че държим на експертизата и на  високото качество в грижата за кожата и тялото. Това отличие за нас също е много голяма отговорност.

–        Предстои Ви да бъдете тренинг център за лекари от региона, както и място за провеждане на клинични проучвания.

–        Да, така е. На всеки клиент правим клинично проучване, защото е практика в нашата работа да водим подробно досие на всеки наш клиент. Правим подробни измервания и снимки. Следим резултатите.

–        Преди малко споменахте, че клиентите виждат, че сте различен център от останалите. Какво Ви отличава?

–        Индивидуалният подход към всеки един наш клиент и при всяка, извършена от нас процедура. Ако нещо не е удовлетворяващо правим смяна на терапията, на тарапевта или подобряваме по някакъв начин терапията, така че всичко да бъде наред и за двете страни. Използваме всички възможности.

–        Разкажете ми за Ваши интересни случаи от практиката.

–        Имаме пациенти със сериозни проблеми с окосмяването. Например, имахме мъж клиент, който си сушеше тялото със сешоар, защото беше сериозно окосмен. След 2-3 процедури лазерна епилация се повлия много добре. Сега той е супер облекчен. Последните години много често срещан проблем е силното окосмяване при деца и юноши. Подиграват им се в училище заради това. Най-малкият ни пациент за лазерна епилация е на 7 години.

–        Как се повлия Вашият 7-годишен пациент?
Много добре. Има добър резултат от процедурата. По-важното е, че самочувствието му вече е друго. Ако първоначално е било потиснато детето след това виждаш как то вече се променя. Става по-жизнерадостно.

–        Как третирате акне?

–        До скоро предимно с Hydrafacial. Сега използваме комбинирани подходи с Vbeam, CO2RE, мезотерапии и медикаменти при необходимост. Винаги в съчетание с домашна грижа, разбира се.

–        Казахте ни на колко години е най-малкият Ви пациент, а на каква възраст е най-възрастният Ви пациент и какви процедури сте правили при него/нея?

–        Лазерна епилация при една дама на 70+ години. За VelaShape III процедурата имаме няколко дами, които са на 65+ години. HydraFacial сме правили на 72-годишен мъж, който остана много доволен от резултата си.

–        Митът, че потребителите на естетични процедура са на 30-50 години е развенчан от Вас.

–        Да. Нашият CO2RE лазер е най-подходящ за хора над 60-годишна възраст за цялостно подмладяване на лицето и шията. Резултатът е -10 години от възрастта, без операция и само с 5-6 дни възстановителен период. Тези резултати могат да се постигнат само с нашия CO2RE на Candela. С други CO2 лазери възстановителният период е по-дълъг.

–        За какви кожни проблеми използвате Vbeam лазера?

–        Най-често за капилярни звезди, кокоши трън, чери хемангиоми, розацея. Резултатите са уникални. Имаме и 4-месечно бебе за консултация за хемангиом. При благоприятни показания ще го третираме с лазера.