You are here:

Колко е важна грижата за тялото?

Сигурна съм, че всяка жена се грижи подобаващо за косата, ноктите и зъбите си. Маникюрът винаги е изряден, без прическа е немислимо да се появи навън, а зъбите… те са бели до блясък.

Сигурна съм, че в графика Ви почти всяка седмица стои час за маникюр, фризьор или зъболекар.

В същото време не обръщате внимание на тялото си. Е, то нали може да се прикрие с дрехи.

НО…..

Грижата за тялото е изключително важна! И то не само през лятото, когато сте на плажа, мили дами и господа!

Как?

Пийте повече вода! Именно вода, а не нейни заместители пълни със захар – като сокове, газирани напитки и прочие. Чували сте го често и най-вероятно игнорирате този съвет, но се замислете. Какво се случва с организма Ви, когато не приемате достатъчно вода?

Недостатъчната консумация на вода може да доведе до нарушаване функциите на нервната система, изразяващо се в умора, главоболие, намалена концентрация и памет. С всеки 1% дехидрация телесната температура се покачва с 0,1 – 0,2 градуса, а когато надхвърли 2%, работоспособността намалява. Според статистиката всеки шести българин има проблеми с бъбреците. Нещо повече, дехидратирането води до преждевременно остаряване и това е научно доказано! Също така води до трупане на повече калории в организма и до затлъстяване. Липсата на вода прави кожата Ви суха и лющеща се, а очите Ви изморени. Бръчките по лицето се увеличават, косата започва да пада, а ноктите да се чупят.

Питейната вода помага в редукцията на телесното тегло. Тя отстранява продукти от разпада на мазнините и естествено потиска апетита Ви, което пък има отслабващ ефект.

Ето, виждате как само редовното приемане на около литър и половина вода на ден може да поддържа тялото Ви в добра форма и да намали теглото Ви.

Само приемът на вода не е достатъчен. Здравословният хранителен режим е от съществено значение. Не е нужно да спазвате строги диети, просто избягвайте вредни храни – пържени, консервирани, еднообразни. Наблегнете на сезонните плодове и зеленчуци, бобовите култури, месото. Ограничете мазнините и сладкото. Толкова е лесно. Изисква се само воля и постоянство.

Не забравяйте за движението, което може да се изразява дори само в редовно ходене пеша.

И накрая, но не на последно място – процедурите за тяло. Много лесно и бързо ще получите добър ефект от тях, когато водите здравословен начин на живот. Така и малките упорити мастни натрупвания по бричовете, корема или ръцете ще бъдат отстранени с няколко бързи процедури като криолиполиза Cooltech или антицелулитната процедура – VelaShape III.

Нашите специалисти по грижа за тялото могат да Ви консултират как да поддържате формата си. Доверете ни се и спазвайте нашите съвети! Няма да съжалявате.

Ако имате нужда от нашата помощ, възползвайте се от безплатна консултация ТУК.