You are here:

Няколко мита и легенди за лазерната епилация – развенчани!

Колко мразите честото обезкосмяване по тялото? 1, 2, 8 или 9 по десетобалната система? Един от най-ефективните начини за премахване на нежелано окосмяване е лазерната епилация. Навсякъде в интернет пространството има различни материали, където се говори за митове и легенди за лазерна епилация. Но въпросите и след тях остават? Работи ли лазерната епилация или не? Учудващо колко много хора у нас се подлагат на подобни процедури и все пак знаят твърде малко за тях.

Мит 1: Епилацията с лазер не е ефикасна

Това напълно грешно схващане идва, когато потребителите се доверяват на грешни специалисти и апарати и не виждат желания ефект. За ефективността на епилацията оказват влияние най-малко десетина фактора и при всеки човек е строго индивидуално как, кога и до колко ще се повлияе от епилацията. Изключително много е важно да се подложите на предварителен тест при специалист преди да се прибегне до същинската процедура.

Ние в Diona Pro Body & Face правим тази предварителна диагностика, за да бъдем максимално полезни на нашите пациенти.

Мит 2: Не трябва да бръснете космите преди лазерна епилация

Напротив. Даже е задължително мястото, което ще се епилира да бъде избръснато преди самата процедура. Много е важно да знаете, че не трябва да скубете космите с пинсета или да си правите кола маска – трябва да избръснете областта, подстрижете с тример или третирате с крем депелатоар. Така цялата енергия на лъча отива в космения фоликул.

Мит 3: Лазерната епилация през лятото е невъзможна

Преди няколко години това твърдение беше наистина реално, но в момента с новите лазерни системи и технологии, процедурите могат да се извършват и през топлите месеци от годината. Възможносттите за прецизиране на енергията рязко нарастна чрез новите технологии, което направи лазерната епилация възможна и лятото.

Разбира се, препоръчително си остава да използвате високи фактори за защита от слънцето – UVA UVB, преди, по време и след процедурите по лазерна епилация особено, когато ще започнете да ходите на плаж и активно ще се излагате на слънчевите лъчи.

В Диона Про използваме най-добрите апарати за лазерна епилация – Elysion– Pro и PrimeLase HR. С тези  диодни  лазери, може да се прави епилация и през лятото. Отзивите на клиентите са изключително положителни, касаещи постепенното подобрение и редуциране на окосмяването на третираната зона още след първата процедура с дълготрайни резултати.

Очаквайте скоро развенчаване на още митове!