You are here:

Кои храни се борят с появата на целулит?

 Антицелулитни процедури

Един от най-досадните кожни проблеми е появата на целулит. Той представлява комплексно състояние свързано с мастни натрупвания под кожата. Тези изменения, които се получават  не се срещат само и единствено при жените, но и при мъжете. При жените процентът на поява е по-висок – от 90 до 98 процента. Влияят :хормоналната дейност, структурата на тялото, различната дебелина на кожата и клетъчната структура.

Разбира се, има няколко вида храни, които помагат и се борят с появата на целулит. Продължете да четете, за да научите кои са те и как помагат.

Банани

Бананите съдържат калий, който помага да се изхвърли излишната вода в организма. Това е основната причина за появата на целилут.

Риба Рибата съдържа Омега 3 мазнини, които подпомагат здравината на кожата и предпазват от инфекции , действат много благоприятно на сърдечно-съдовата система. Препоръчително е да хапвате мазни риби – сьомга, херинга, сардина, скумрия, риба тон и пъстърва.

Пълнозърнести храни

Фибрите ускоряват процеса на детоксикация и изчистват натрупалите се в организма ненужни продукти и се грижат да имате здраво сърце и отлична циркулация. Пълнозърнестите храни съхраняват мускулния тонус и предпазват от трупане на излишни килограми с напредване на възрастта.

Ако страдате от Портокалова кожа ограничете алкохола, , бялото брашно, захарта, особено през втората половина от деня и увеличете приема на вода(не общо на течности) поне на 8 чаши.