You are here:

Хубаво и здраво тяло!

Лазерно-естетичен център DIONA PRO

Мечта на всички е да са здрави и изглеждат и чувстват добре в тялото си. Всичко започва от с вземането на решение, че искаш да е така. Не от понеделник, не от първо число на месеца, а от сега. Оправдания има много- липсана време, на пари, че са затворени фитнесите, че топло, че е студено и т.н. Но ако има желание варианти се намират. За времето- не е необходимо толкова много, колкото си мислите, а организация. Тренирайте в къщи с подръчни тежести, със собствена тежест, упражнения. Намерете най-близкия фитнес до Вас, за да не губите време в транспорт и паркиране. Не правете супер натоварващи тренировки, за да наваксате пропуснат курс. Тялото ни не работи така. Най- много да получите някоя травма.По-добре по-малко и редовно. Финансовите средства също не са много , ако се планират и разпределят според месечния бюджет. А прогнозата за времето, винаги можете да я видите на мобилните устройства и да планирате и така дали да направите разходка или да отидете на фитнес или друга тренировна на закрито.

Това е едната страна от нещата- физическата активност. Другата е от къде и как набавяме хранителни вещества. Времето , в което живеем ни припомни, че можем да приготвяме полезна и вкусна храна в къщи и когато избираме за доставка имаме повече възможности за избор, защото всички вече доставят. Балансираното хранене е важно- равномерно разпределение между групите храни-мазнини , въглехедрати, белтъци, витамини и минерали и разпределение равномерно през деня- да не се пропускат хранения. Когато не се хранете в близки часове всеки ден, клетките се запасяват. Ако не изгорите всики калории, които сте приели, те отново се запасяват. Запасите обикновено са мазнини и малко въглехедрати, които ако не се използват след разграждането им по време на храносмилане също се трнсформират в мазнини. Наблюдавайте тялото си и забелязвайте от кои храни имате повече тонус и избягвайте тези , от които ставате нетрудоспособни и лениви. Полезните храни са тези, в които разпознавате продуктите в тях, защото Вие сте си ги купили или като четете етикета разбирате всичко написано . Ако има прекалено много съкращения и дълги думи, изберете друг продукт с ясен и прост състав.

Водата представлява 70-75 % от нашето тяло. Необходимо за процесите в него на ден са поне литър и половина. Може да варира според физическото натоварване и сезонноста до 2-3 литра. Запомните , че не може без нея. Ако е малко и нередовно се получават нарушения в обмяната, а това после се отразява на здравето, а от там и на външния вид. Един човек като го погледнете още можете да разберете по тонуса на кожата дали пие достатъчно вода. Може да има и торбични или тъмни кръгове под очите. Оттоците по глезениете или пръстите също са признак ,че не се пие равномерно и достатъчно вода, защото тялото задържа като не знае кога пак ще се даде дажбата. 

Има зони, на които натрупваме излишни обиколки , защото сме генетично предразположени. Целулита също е несъвършенство, дължащо се на стрес, застоял живот, вредна храна или задържана вода. Там вече трябва да се включат и професионалистите, но ежедневният ангажимент към здравословен начин на живот не отпада. Има много  разнообразни апарати и манипулации, които помагат и Вие решавате на кого да се доверите. Информирайте се предварително, ходете на консултации, четете, търсете прпоръки от първа ръка. Проверявайте сами резултатите си в къщи с кантар, сантиметър или снимки.

Ние предлагаме комбиниран подход в повечето случаи на пациентите си защото те обикновенно имат комбинация от проблеми- отпусната кожа и целулит, или целулит с мастни натрупвания, масни натрупвания със стрии и т.н. Успешно се повлияват стрии и отпусната кожа  с терапия СО2 лазер (1-2 процедури през 3-6 месеца) или с радиочестота с апарата Велашейп 3( 4-6 процедури през 10-14 дни). Мастни натрупвания , в зависимост от зоната и нашата преценка третираме с криолиполиза, Велашейп 3 или инжекционна мезотерапия.  Локални мастни натрупвания над 25 мм.  третираме с Култех криолиполиза. Процедурата е алтернатива на липосукцията и унищожава, чрез замръзяване на -8 градуса на зоната. Работи се с 2 апликатора едновременно, например 2-та брича, 2-те колена , 2-те паласки. Мастна гънка , която е по малка или след третиране с Култех е намаляла, но все още не е задоволително продължаваме с мезотерапия, в която активното вещество е злъчен ензим, който пак разгражда мазнината, но по химичен път. Остатъчните вещества напускат тялото чрез лимфата и кръвопотока по отделителната и храносмилателната система напуска тялото .  Срещу целулит имаме най-мощният апарат Велашейп 3. Предимството е че повлията дори и слаби хора с целулит. За тези с по-стар и твърд целулид може да се наложи повече от един курс, а за да не започваме отначало следващата пролет , резултатите трябва да се задържат с поддържащи процедури.

След подробна консултация ще предложим индивидуален подход, а от там график и ценови пакет. До края на април 2021 всички пакети за процедури за тяло са с допълнителни 10% намаление.

Ние Ви пожелаваме да бъдете здрави, а за самочувствието можем да помогнем.