You are here:

Криолиполиза – ефективна ли е тази процедура?

Колко готин е Coolsculpting-ът, иначе известен у нас като криолиполиза или замразяване на мазнините. Е, поставянето на нещо, което изглежда като голяма прахосмукачка на тлъстите гънки, не изглежда много готино, но е  най-добрата процедура – алтернатива на липосукцията.

Какво точно е криолиполизата?

Криолиполизата е естетично лечение за отстраняване на част от телесните мазнини. Действа чрез замразяване на мастните клетки от определени части на тялото.

Подобно на липосукцията, различните специалисти използват криолиполизата за целевите области на тялото, където е по-трудно да се отстранят мазнините чрез диета и физически упражнения.

Тази процедура е неинвазивна, което означава, че не включва операция, порязвания или упойка, така че носи по-малък риск от липосукцията. Процедурата е безопасна, но хората трябва да са наясно с някои потенциални странични ефекти.

Ефективна ли е тази процедура наречена криолиполиза?

Криолиполизата има висока степен на успех. Тя е ефективна за премахване на мастните гънки от тялото и има по-малко странични ефекти в сравнение с други процедури, като липосукция.

Въпреки че тази процедура може да премахне мастните гънки, тя не е изцерение и хората не трябва да очакват пълно премахване на мазнините. Процедурата няма да работи за всички еднакво, особено на тези, които не спазват инструкциите на терапевтите. Начинът на живот и други фактори също могат да изиграят важна роля. Човек, който продължава да яде нездравословна храна и води заседнал начин на живот, докато ходи на процедури по криолиполиза, може да очаква по-малко намаление на мазнините.

Поради рязкото сваляне на обиколката, при някои кожи и части от тялото може да остане излишна , отпусната кожа. За щастие при нас в Диона Про Боди енд Фейс имаме Велашейп 3 , единствено във Варна . Този апарат от своя страна с най-мощната биполярна радиочестота, не допуска отпускане на кожата. 

Какво казват експертите, включително и ние от Diona Pro?

Изследванията и работата ни показва, че процедурата е безопасно и е ефективно лечение за отстраняване на определени мазнини.

През 2015 година група американски специалисти правят проучване, в което не откриват сериозни рискове за здравето, свързани с процедурата. Няма намаление на чернодробната функция или нивата на липидите, което означава, че криолиполизата е чисто естетична процедура. Освен това, замразяването на мазнините с  други промени в начина на живот може да подобри цялостното здраве на човека.

Какви са страничните ефекти?

Криолиполизата е неинвазивна процедура, така че не изисква рязане, анестезия или лекарства, които могат да предизвикат алергична реакция. Това означава, че степента на усложнения и странични ефекти е по-ниска, отколкото при по-инвазивни процедури, като липосукция.

Най-често срещаното усложнение е намалена чувствителност, отколкото преди това по третираната област.