You are here:

Можем ли да победим целулита?

Има ли някакъв начин да се елиминира целулита на бедрата, ама  наистина? Да. Но има задължителни стъпки, които трябва да предприемете, за да гo забравите.

Какво го причинява ❓

Той представлява неравномерно натрупване на подкожна мастна тъкан, което придава на кожата негладък вид. Ето защо можете да го имате, независимо какво телосложение имате.

Жените са по-склонни да получавт целулит, отколкото мъжете. Други неща, които могат да допринесат за появата са:

  • Лош хранителен режим
  • Бавен метаболизъм
  • Недостатъчна физическа активност
  • Промяна на хормоните
  • Дехидратация
  • Общи телесни мазнини

Целулита се появява по-малко на по-тъмна кожа. Има различни начини да се отървете от целулита. Някои работят по-добре от други. Комбинацията от няколко подхода дава най-добри и дълготрайни резултати. Решението за промяна е най- важното! Когато подобрявате външния вид – подобрявате и здравето си!

Хидратация

Започнете да пиете поне по 8 чаши вода на ден. Най-добре е 30 минути преди хранене. Избирайте вода с високо PH, над 8.

Хранителен режим

Наблюдавайте се. Кога имате повече енергия и настроение? Следете кои храни Ви правят раздразнителни и без тонус. Не за всеки е подходяща една и съща храна. Слушайте тялото си. Естествено, е добре да избирате прясна, свежа с ясен произход храна, богата на фибри, ензими, витамини и минерали. Ако прегладнявате , тогава  прибягвате до бързата храна, а тя всъщност не Ви храни, а задръства. Едно протеиново блокче винаги в чантата, Ви спасява от грешни решения.

Ежедневна активност

При всяка възможност ставайте от стола и слизайте от колата. Посещението на спортен център 2-3 пъти в седмицата за по един час, може да бъде заместено с разходка или 15 минутно раздвижване у дома, но всеки ден.

Апаратни процедури:

Криолиполиза

Тази неинвазивна процедура изстудява и убива мастните клетки. След като са мъртви, тялото Ви ги премахва по естествен път. Това лечение обикновено се използва за оформяне на тялото, но отстраняването на мазнините също може да премахне вашия целулит. Това може да правите 3 пъти в годината в една и съща зона и дори в един ден на различни зони, за да видите трайни резултати.

Velashape III

По най-щадящия и приятен начин с този извънземен апарат намаляте обиколката, целулита, стягате кожата. Единственият апарат в света , който съчетава в един апликатор 4 технологии- радиочестота, инфрачервена светлина, дренажни ролки и пулсиращ вакум. Най- хубавото е, че се прави 3-4 пъти през 10-14 дни и резултатите са налице.

Домашни грижи

Различни кремове на пазара твърдят, че намаляват целулита. Много от тях имат съставки, предназначени да стимулират разграждането на мазнини (кофеин, аминофилин, теофилин). Други съдържат витамини, минерали и билкови екстракти. Като цяло, тези продукти постигат  малко ползи, но могат да добавят известна стойност, когато се комбинират с други лечения. Използването на ексфолианти също силно стимулират кръвообръщението и премахват мъртвия слой на кожата, като така всички други средства в борбата с целулита, дават по-високи резултати. Редуването на студени и топли душове в засегнатите зони също е препоръчително.

❗ За всякакви други съвети, заповядайте на консултация в гр. Варна, бул.В.Варненчик 111. ❗

От екипа на Диона Про