You are here:

Лазерна епилация – методът, който прави кожата гладка за години!

Когато става въпрос за нежеланото окосмяване, има много различни опции, от които да избирате. Лазерната епилация е сред най-добрите решения за значително намаляване на окосмяването от различните зони. След няколко третирания, кожата ви остава гладка, свежа и без косми.

Повече няма да се налага да се притеснявате за бръснене или повторна кола маска! Един въпрос, който повечето хора задават след като първо научават за лазерната епилация, е „Колко време отнема?” Първо, важно е да се разбере как точно работи лазерът при премахването на космите.

Как работи лазерът?

Лазерната епилация е предпочитан метод за премахване на нежелани косми още от 1997 г. и става все по-популярно през последните няколко години. Той е безопасен и ефективен алтернативен избор от останалите методи.

Специфичните лазери използвани при епилация излъчват лъч светлина с дължина на вълната, която е насочена изрично към меланина в космите. Лазерният лъч преминава през кожата и се абсорбира от меланина, който пребивава в рамките на фоликула.

В миналото можеха да се лекуват само хора със светла кожа и тъмни косми. Сега, с модерната лазерна технология, нашите специалистите в Diona Pro могат успешно и безопасно да се справят с всеки тон на кожата. Веднъж третирана, лазерът уврежда фоликула до степен, която не може да се поправи, а космите вече не растат на това място.

Спазвайте срока между процедурите за максимален ефект

Лазерната епилация работи единствено върху космите, които активно растат. Във всеки един момент, процент от космите по тялото са във “фаза на почивка”. Лазерът няма ефективно да премахне тези косми – това е причината, поради която са необходими няколко третирания разположени между 4-8 седмици един от друг, за да се отстранят всички от целевата зона по време на всяка „активна” фаза на растеж.

Някои области на тялото (например подмишници, подбедрици) реагират на лечението по-добре от други, така че броят на процедурите може да варира. Изключително важно е да имате предвид, че макар и да забелязвате някои резултати след едно лечение, няма да е ефективно да премахнете всички косми от третираната зона. Препоръчителните 6-8 процедури са необходими, за да се види значително намаляване на космите в дадена област. Някои косми ще нарастват с времето. Повечето пациенти се нуждаят от поддръжка 1-3 пъти годишно след първоначалната терапия.

Колко сесии ще ви трябват?

Зависи от това коя област трябва да се третира. Полът също играе важна роля. Дебелината на космите определя колко време ще продължи лечението. Някои области на тялото изискват по-продължителни процедури от други. Като цяло можете да очаквате от 5 до 10 сесии, за да направите една зона напълно гладка.