You are here:

Можем ли да се подложим на диодна лазерна епилация през лятото?

Никой не харесва мисълта за нежеланото окосмяване по тялото през лятото. Сезонът изисква гладка, без окосмяване кожа. В миналото единствените възможности за бързо обезкосмяване бяха бръсненето и колата маска. Но сега има много по-добри и ефективни решения, които носят дългосрочни резултати – диодна лазерна епилация в естетичен център от доказани професионалисти.

Докато бръсненето и кола маската могат да причинят порязвания и други вреди – все по-болезнени – враснали косъмчета, пигментации. Днес процедурата наречена лазерна епилация е препоръчителната, по-добра алтернатива.

Лазерната епилация е процес, при който лазерите се използват за проникване през кожата, посредством меланина (пигмента) в косъма и разрушаване на фоликулите, за да се спре растежа им. Извършва се чрез серия от процедури и след около 6 третирания, раздалечени около 30-90 дни, в зависимост от зоната, окосмяването в третираната зона значително се намалява. Диодното лазерно обезкосмяване работи най-добре на хора с по-светла кожа, но е абсолютно безвредно за всички.

Въпросът, който много дами си задават е: „Можем ли да се подложим на диодна лазерна епилация и през лятото?“ Отговорът на този въпрос е положителен – ДА, можете! Въпреки това, слънцезащитата трябва да се прилага преди и след процедурите. Важно е да се отбележи, че ако третираната зона е с тен, е възможно да има няколко процедури в повече. И накрая, прясно загорялата кожа не трябва да се лекува с лазер – изчакайте седмица след силния тен, за да отидете на процедура с диодна лазерна епилация.

Ето някои съвети, които да следвате след лазерно обезкосмяване през лятото:

  • Избягвайте водни дейности като плуване за първите 24-48 часа след процедурата.
  • Избягвайте пряко излагане на слънце на третираната зона за два-три дни преди и след лечението.
  • Носете слънцезащита ежедневно; трябва да бъде най-малко SPF 30 за тялото и 50 за лицето  с активни съставки като титанов диоксид и цинк.
  • Информирайте точно терапевта си кога и колко сте се излагали на слънце и имало ли е скорошно белене и силно зачервяване.

Лазерна епилация може да се извършва и през лятото, но е важно да се доверите на един опитен център за лазерна епилация, който може да Ви насочи в подходяща грижа преди и след цялостната процедура.

Естетичен център Diona Pro е вашият надежден партньор, когато имате нужда от цялостна грижа за своето тяло.