Retinol PRO AGE терапия

Retinol Pro Age е терапия с невероятно трансформиращо действие, която видимо намалява признаците на стареене, възстановявайки естествената красота на кожата. Действа комплексно, като ефективно третира двата основни слоя на кожата, епидермиса и дермата, което води до истинското и обновяване. 

Терапия Retinol Pro Аge

 съдържа чист  Ретинол, допълнително подсилен от иновативна активна съставка RETI-BOOST . Този биотехнологичен компонент подобрява ефективността на ретинола, осигурявайки резултати, еквивалентни на 5 пъти по – висока доза ретинол.

ОСНОВНИ АКТИВНИ СЪСТАВКИ

ЧИСТ РЕТИНОЛ

Ретинолът дължи своето грандиозно трансформиращо действие на комбинация от няколко механизма на действие, които действат както на повърхността , така и дълбоко в кожата:

  • ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЕПИДЕРМИСА(КРАТКОСРОЧНО):

Той се намесва директно в естественото обновяване на кожата. Ускорява се процеса, в който мъртвите клетки се заменят с нови .Цялостното обновяване на повърхността на кожата води до видимо подобрение и премахване на основните признаци на стареене, постигайки гладка и мека текстура.

  • ВЪРХУ ДЕРМАТА (ДЪЛГОСРОЧНО):

Стимулира производството на колаген и еластин, което води до повишена твърдост и еластичност. Стимулира производството на хиалуронова киселина, подобрява кожната хидратация. Освен това е мощен антиоксидант, който помага в превенциатя на фoтостареенето.

RETI-BOOST

Той е структурен аналог на ретиновата киселина, получен чрез биотехнологии от водорасли Chlorellа. Тази активна съставка, която е уникална на пазара, експоненциално увеличава трансформиращото действие на чистия ретинол.Следователно, тази смес дава резултати , еквивалентни на 5 пъти по – висока доза.

РАСТЕЖНИ ФАКТОРИ

Мощен усъвършенстван комплекс от 5 растежни фактора, витамин B9 (фолиева киселина)и аминокиселини.Той има подобен състав с този на човешката плацента и в резултат на това може да стимулира клетъчния растеж и да предизвика интензивна регенерация на кожната тъкан

BAKUCHIOL

Естествен растителен ретиноид , за който е доказано, че активира същите обновяващи механизми като ретинола, но с по – голяма толерантност към чувствителната кожа. Следователно сливането на двете молекули драстично подобрява резултатите върху кожата. Значително подобрява релефа, изглажда мимическите линии, изравнява тена , повишава еластичността на кожата и подобрява стегнатостта.

СКВАЛАН

Мощно рехидратиращо решение, което също така увеличава и скоростта на кожното обновяване. Подобрява текстурата на кожата. Намалява трансепидермалната загуба на вода.

СТАБИЛИЗИРАН ВИТАМИН C

Увеличава синтеза на колаген , подобрява стегнатостта на кожата и омекотява бръчките.Благодарение на вискокия си антиоксидантен капацитет, той също така лекува и предотвратява фотостареенето и озарява кожата.Поради това се използва в комбинация с чист ретинол както през деня , така и през нощта.

ЕТАПИТЕ НА ТЕРАПИЯТА

ФАЗА_2

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

Регенериращ серум с растежни фактори и протеогликан, който укрепва кожата в дълбочина чрез реконструиране на дермата , слоят който поддържа и оформя кожата. Подсилва архитектурата на кожата чрез регенериране извънклетъчната матрица и укрепване на структурата и и еластичните влакна.

Този серум осигурява дълготрайна хидратация, позволявайки на кожата да възвърне своята стегнатост и еластичност благодарение на комбинацията от хиалуронова киселина и  Hydra+.

ФАЗА_1

ПОДХРАНВАЩА ПОДГОТОВКА

Превъзходно сливане на четири мощни растителни масла/ ориз, макадамия, женско биле и сквалан. Специално създадения продукт за почистване и подготовка на  кожата без да предизвиква раздразнение, осигурява необходимата хидратация.

Елиминира замърсяванията, оставяйки кожата идеално подготвена за следващите фази. Освен това скваланът увеличава скоростта на обновяване на кожата, като инициира процес на трансформация от самото начало.

ФАЗА_4

ОПТИМИЗИРАНЕ

Бустър крем с Reti-Boost. Експоненциално увеличава действието на ретинола, приложен в предишната фаза, предоставящ резултати еквивалентни на 5 пъти по – висока доза ретинол.

Освен това продукта от тази фаза съдържа  Bakuchiol, мощен растителен ретиноид , който заедно с Витамин C ,увеличава максимално тази синергия. 

Комбинацията от фази 3 и 4 е истинска трансформираща революция за кожата. Намалява дълбочината на бръчките ,наситеността на тъмните петна .Изсветлява и стяга кожата.

ФАЗА_3

РЕТИНИЗАЦИЯ

Трансформираща течност с чист ретинол. На разположение в две концентрации  0.15%, 0.3 % за адаптиране на терапията към нуждите на всеки клиент.

Комбинацията с хиалуронова киселина, сквалан и екстракт от соя повишава ефективността на ретинола, превръщайки формулата в мощна смес , която изглажда и омекотява повърхността на кожата, подобрявайки текстурата и. Намалява бръчките и тъмните петна, като стяга и хидратира в дълбочина.

ФАЗА_6

ВЪЗСТАНОВЯВАЩА И АНТИ ЕЙДЖ

Този мощен обновяващ анти ейдж крем е със  SPF 50+ , бакучиойл, витамин С и хиалуронова киселина . Това са три мощни анти ейдж съставки,  които предотвратяват хронологичното стареене, както и фотостареенето. Кремът е с плътна, но бързо попиваща текстура. Увеличава хидратацията и успокоява чувствителната кожа.

Изключително важно е при използването на ретинол да защитите своята кожа от слънчевата радиация.

ФАЗА_5

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ  B12 COMFORT MASK

Mаска  с възстановяващи свойства , специално предназначена за сенсибилизирана или стресирана кожа. Съдържащият се Витамин B12 е с мощен успокояващ ефект. Лекото  охлаждащо действие предлага изключителен комфорт.

Освен това оклузията на маската подобрява проникването на активните съставки, прилагани в предишните фази и засилва тяхното действие.

ЗАБЕЛЕЖКИ

ПО ВРЕМЕ НА ПРОЦЕСА НА РЕТИНИЗАЦИЯ НА КОЖАТА , ИЗПОЛЗВАНЕТО НА КИСЕЛИНИ, ПИЛИНГИ , ФИЗИЧЕСКИ И ХИМИЧЕСКИ ЕКСФОЛИАНТИ (АЛФА ХИДРОКСИ КИСЕЛИНИ – АХА) ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБЯГВАТ.

Ако кожата стане чувствителна по време на процеса на ретинизация , което води до дискомфорт като например дразнене , зачервяване , щипене , стягане , лющене и / или сухота , това е защото кожната бариерна функция е дестабилизирана и трябва да бъде възстановена и подсилена.

Предица от мерки ,които трябва да бъдат извършени I:

Специфични грижи

когато се изисква от кожата 

  • Multibenefit, , възстановяващ балсам за подпомагане на регенерацията и защита на чувствителни зони . Най – чести са околоочния контур , устните и ноздрите.

ПРЕЗ ДЕНЯ  

  • Hydra-Sensi АМПУЛИ , за допълнително овлажняване, успокояване и освежаване, завършване с обновяващ дневен крем Retinol PROAGE Renewal Day Cream SPF50.

ПРЕЗ НОЩТА

Използвайте хидро подхранващ или подхранващ крем  след нанасянето  на  Retinol PROAGE Renewal Night Cream 0.15% or 0.3%.

  • Да се избягва употребата по време на бременност и кърмене.
  • Избягвайте нанасянето на чист ретинол около очите.

Използвайте неагресивни , високопоносими , нежни продукти за почистване на лицето като внимавате за ‘s pH lнивотоl.Подсушете лицето внимателно , без да търкате.. Ние препоръчваме почистващите продукти на Casmara.

  • Не подлагайте кожата на процеси като депилация, бръснене, кола маска или на медико естетични процедури – лазер, пилинг, микронидлихг и др.
  • Избягвайте излагането на слънце и използвайте висока слънцезащита.Преппоръчваме обновяващия дневен крем със слънцезащита Retinol PROAGE Renewal Day Cream SPF