ЛАЗЕРНИ ЛЕЧЕНИЯ

Лечения С VBeam Perfecta PDL лазер

Апаратът VBeam Perfecta е перфектния PDL лазер за лечение на розацея, премахване на пигментни и васкуларни лезии, както и за някои непигментни лезии. Устройството може да се използва за широк спектър от индикации (над 20). Подходящ е за всички възрасти. С него могат да се третират не само възрастни и деца, но дори бебета от 0-месечна възраст. 

vbeam perfecta candela

ТЕХНОЛОГИЯ

Vbeam-Perfecta предлага повече възможности и по-голяма ефективност при лечение от всеки друг PDL, Nd: YAG / KTP лазер или IPL система за третиране на съдови и пигментни кожни лезии. Vbeam Perfecta използва 8-микропулсова технология, която позволява на лекаря да третира с или без пурпура, повишава ефикасността на лечението и намалява времето за възстановяване на пациента. В сравнение с IPL устройствата, които също се използват за третиране на пигментни лезии, Vbeam Perfecta работи с по-малко дискомфорт за пациента, като постига по-добри резултати при по-малка продължителност на процедурата. Лазерът дава отлични резултати при лечение на редица неваскуларни лезии, включително брадавици, псориазис, Пойкилодерма на Циват, стрии, хипертрофични белези и белези от акне. Също така е отлична възможност за предварителна обработка, за да се подобрят резултатите след третиране с CO2.

 • Зачервявания и червени петна
 • Паяковидни ангиоми
 • Белези
 • Чери хемангиоми
 • Хемангиоми
 • Разширени вени
 • Брадавици ( не на лицето)
 • Стрии

DCD Охлаждане

Патентованото интегрирано динамично охлаждащо устройство ™ спестява време, удобно е за работа и не пречи на оператора. Същевременно осигурява постоянна защита на епидермиса, намалява усещането и елиминира болката по време на процедурата.

За лечение на какво се използва Vbeam Perfecta?

 • Розацея
 • Телеангиектазия на лицето
 • Назална телеангиектазия
 • Бръчки
 • Вени на крака
 • Тенегнетично матиране
 • Пойкилодерма на Сиват
 • Фото-подмладяване
 • Дисхромия
 • Пигментни лезии
 • Синини от травми
 • Акне вулгарис
 • Съдови лезии

ЛЧЕНИЕ С ND:YAG ЛАЗЕР

ND:YAG лазер за васкуларни лезии

1064 nm дължина на вълната

лазерът на Candela Medical третира успешно пигментни и васкуларни лезии. Лазерът притежава най-съвременната
технология за доставяне на кратки импулси светлинна енергия в
кожата. Светлината енергията се абсорбира от пигмента, който образува нежеланата лезия. Селективното доставянето на
лазерна енергия унищожава излишния пигмент и избледнява лезията, като не засяга околната тъкан. Светлинните импулси също могат да се насочват и унищожават проблемните кръвоносни
съдове, като по този начин елиминира нежеланата повърхностна
вена или съдова лезия.

ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА ND:YAG ЛАЗЕР

 • Васкуларни лезии
 • Венозни „езера“
 • Разширени вени на краката
 • Бръчки
 • Гъбички по ноктите
 • Подмладяване
 • Премахваме сенилни ангиоми (червени възелчета по кожата);
 • Някои форми на акне и др…

ЛЕЧЕНИЕ С CO2 ФРАКЦИОНЕН ЛАЗЕР

ПОДОБРЯВА ТЕКСТУРАТА НА ТЪКАНТА И СТИМУЛИРА ПРОИЗВОДСТВОТО НА СВЕЖ КОЛАГЕН

CO2RE има множество режими на работа, като всеки от тях може да бъде индивидуализиран максимално, за да постигане на  оптимален резултат. Процедурата е напълно индивидуална и на практика може да реши всеки кожен проблем. Постига страхотни резултати при изглаждане на текстурата на кожата,  слънчевите пигментации и следите на времето, изглаждането на бръчките и фините линии, както и премахването на белезите. Процедурата е известна също като лазерен пилинг или лазерен ресърфейсинг.

CO2RE - Терапии за подмладяване - DIONA PRO

РЕЖИМИ НА РАБОТА

РЕЖИМ “LIGHT”-ЛЕК ФРАКСЕЛЕН ПИЛИНГ

е подходящ при пациенти, които търсят „освежаване” на кожата, намаляване на повърхностните пигментации..

РЕЖИМ “MID”- СРЕДНО ДЪЛБОК ФРАКСЕЛЕН ПИЛИНГ

 фракселен пилинг използваме, когато искаме да загладим и леко да стегнем кожата при лечение на разширени пори, леки до умерени белези след акне, за терапия на дискретна до изразена дерматохелиоза (предизвикано от слънцето стареене на кожата) по лице, шия, деколте, длани, тяло и крайници, както и за лечение на по-дълбоки пигментации и някои предракови изменения по кожата (червени или кафяви старчески петна). Този режим използваме и когато искаме да загладим бръчките около очите и успоредно с това да стегнем кожата на клепачите, и да намалим увисването им – „неоперативна блефаропластика”.

РЕЖИМ “DEEP”-ДЪЛБОК ФРАКСЕЛЕН ЛАЗЕРЕН ПИЛИНГ

е една от най-успешните алтернативи за стягане на кожата и неоперативен „лифтинг”. Лазерният лъч прониква изключително дълбоко в кожата, стимулирайки клетките да произвеждат нов, млад колаген. Освен за подмладяване на тъканите, се използва и за лечение на белези след операции, и др..

РЕЖИМ “FUSION”- ФРАКСЕЛЕН ПИЛИНГ

„Фюжън” е фракселен пилинг, който въздейства едновременно на всички нива на кожата – от повърхностно до много дълбоко. Това е изключително ефективна терапия, както при изразено остаряване на кожата с дълбоки бръчки, възрастови петна и отпускане, така и при белези, белези от акне и  други подобни състояния. С помощта на този режим повлияваме и бели (стари) стрии

ХИРУРГИЧЕН РЕЖИМ И ИНТИМНА ЕСТЕТИКА

CO2RE  фракционна терапия освен за подмладяване, притежава накрайници  предназначени за лазерно хирургично отстраняване на малки доброкачествени образувания по кожата (кокоши тръм, папиломи, кондиломи, милиуми, брадавици и др…) и накрайник за интимно подмладяване.

Идеалните кандидати за процедурата с CO2RE лазер са всички хора, които имат слънчеви пигментации, бръчки и фини линии, неравности по кожата (белези от акне) или промяна в текстурата и цвета на кожата, отпусната кожа. Идеална е за всеки, който иска да има по-младежка кожа без да се подлага на процедури с дълъг и тежък възстановителен период.

По време на процедурата пациентът може да чувства някакъв дискомфорт, но анестезията, която се поставя преди процедурата елиминира всякаква болка.

Да. Предварителната консултация с дерматолог и изясняването на всички обстоятелства около вашия проблем ще минимизира възможността от нежелани ефекти.

Възстановителният период е в рамките на 5–10 дни. Продължителността му се определя от дълбочината на работа и големината на третираната зона. Няколко дни след манипулацията лицето е зачервено, с различно изразен оток и покрито от кафеникава кора. Изписват се специални антибиотични и епителизиращи кремове, които трябва да ползвате по установените от вашия лекар ред и последователност. 

Необходимо е да се използват хидратиращи и слънцезащитни {SPF50+}кремове, които да овлажняват кожата допълнително. Противопоказно е използването на ексфолианти за период от около 4 седмици, както и излагане на слънце, силен вятър, плуване в солена или хлорирана вода. Забранено е саморъчното отстраняване на образуваните кафеникави корички. Препоръчително е контролен преглед след един месец.
За оптимален резултат се препоръчва да бъдат направени няколко процедури

Първите забележими резултати ще видите след около 2 седмици. Кожата е по-стегната и гладка, с равномерен тен. Подобрението продължава в следващите 3-6 месеца, тъй като се синтезира нов колаген. За траен ефект е препоръчителен курс от няколко процедури. Дълготрайността на резултатът е сравним с тази след хирургична намеса за подмладяване и опъване на кожата. Въпреки това има няколко фактора, които определят колко дълготраен ще е резултатът, а именно: здравословното Ви състояние, възрастта , грижата за кожата , която се полага след процедурата.

Един терапевтичен курс изисква от 1 до 3 в зависимост от проблема. За да се получи максималното стягане и заглаждане, е необходимо да минат между 3 и 6 месеца. Както при всички терапии, разчитащи на стимулация на собствените фибробласти, максимални резултати се постигат при хора в добро общо здравословно състояние. Пушенето, стресът, недоспиването, излагането на слънце и солариум, неразумното хранене, напредналата възраст и някои заболявания намаляват ефекта от терапията.

По лицето и откритите части на тялото процедурите се извършват само през зимния период, поради повишена фоточувствителност на кожата след манипулация, с цел избягване на пигментации на третираната зона.

СЛЕД ПРЕГЛЕД И КОНСУЛТАЦИЯ С НАШИТЕ ЛЕКАРИ, СЕ ОПРЕДЕЛЯ НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ЛАЗЕРНА ТЕРАПИЯ!