You are here:

Кои са най-честите причини за пигментация по кожата?

Кои са най-честите причини за пигментация по кожата?
Красотата на жените е едно от най-важните им предимства. Именно затова е нужно те да се чувстват приятно в кожата си. Появата на целулит, акне и пигментация и отпускане на кожата може жестоко да срине самочувствието на всяка дама. За щастие технологията в днешно време е толкова напреднала, че  подобни проблеми могат лесно да бъдат отстранени.

Въпросът е: кои са най-честите причини за пигментация и други несъвършепо кожата?

Недостиг на витамини от група Б

Изследвайте се, лесно е и достъпно. Изберете възможно най- био изчистен Б комплекс!

Лекарства

Някои медикаменти изострят чувствителността на кожата към ултравиолетови лъчи. Когато хората приемащи такива медикаменти излизат на открито без предпазни мерки, кожата е склонна да страда от свръхпигментация. Има кремове, които също носят риск. Важно е да обсъдим с лекар приемането на различни лекарства, за да се защитим от рано и да вземем мерки.

Алергия

Някои хора могат да получат пигментация на кожата поради различни алергии. В тези случаи тялото се опитва да компенсира алергичната реакция чрез пигментация. Наблюдавайте след приема на различни храни, дали има обостряне на проблема, за да ги избягвате.

Хормонален дисбаланс и Стареене

Възможно е след бременност или хормонално лечение кожата също да започне да пигментира и да стане чувствителна към околната среда. Използването на 50+ фактор преди всяко излизане на вън е абсолютно задължително! Най-честата причина за стареене на кожата е дехидратация- лесно е – Пийте вода!

Парфюми

Някои парфюми съдържат етерично масло от бергамот, което при впръскване върху кожата може да предизвика повишена реакция на пигментните клетки при излагане на ултравиолетови лъчи.

Поствъзпалителна хиперпигментация

Когато кожата ни е травматизирана и изложена на силна ултравиолетова светлина, тя се опитва да компенсира чрез пигментация. Това е причината, поради която много хора се лекуват от пигментация чрез съвременни апарати, тъй като това е един от най-добрите варианти за борба.

В естетичен център Diona Pro Body & Face може да откриете най-новата технология за борба с акне и пигментация – Hydrafacial MD Elite. Това е технология за комплексна грижа за лицето, както и единствена в България. Hydrafacial работи с вакуум и специални серуми, на принципа на технологията Вортекс. Представлява завихряне на течност и въздух, като торнадо, благодарение на което серумите достигат дълбоко в кожата за нейното изчистване и регенериране.

Терапията помага за:

  • Премахва комедони и черни точки
  • Хидратира
  • Помага при акне и розоцея  
  • Фини линии 
  • Пигментни петна 
  • Торбички под очите
  • Слънчево изгаряне  
  • Детоксикира
  • Неравномерен тен 

Ако имате проблеми с акне и пигментация – сега е времето да се доверите на Diona Pro и да си върнете перфектната кожа.